Erik Philippus

Aangenaam kennis met u te delen!

Ik ben Erik Philippus, en ik heb 35 jaar ervaring in de automatisering. Ik heb als software engineer, ontwerper en architect deelgenomen aan diverse grote (multidisciplinaire) projecten, in uiteenlopende domeinen zoals ruimtevaart, procescontrole, medische apparaten, machinebesturingen, embedded systemen, etc. Begin 2006 heb ik mijn eigen bedrijf ImprovemenT BV opgericht.

Mijn voornaamste doelstelling is de effectiviteit in ontwikkelteams blijvend te verhogen door toepassing van het Agile en Lean gedachtegoed. Naast mijn technisch-inhoudelijke opleiding, beschik ik over het diploma TOP-coach, en ben ik Certified Scrum Master, Scrum Practitioner, Professional Scrum Master en aangesloten bij de Agile & Scrum Alliance. In combinatie met mijn jarenlange ervaring in de technische automatisering, geeft mij dat de mogelijkheid om snel te schakelen en verbanden te leggen tussen de verschillende facetten van het ontwerpen en realiseren van complexe, software-intensieve systemen.

In mijn bedrijf streef ik ernaar om kennis- en ervaringsoverdracht te combineren met het werken in de praktijk. Naast het verzorgen van trainingen, workshops en implementatie-trajecten, ben ik werkzaam als interim architect en Agile Scrum project coach. Daarnaast ben ik columnist, deelnemer aan verschillende forums, en publiceer ik in vaktijdschriften. Ook treed ik met enige regelmaat op als spreker op congressen.

Het logo van ImprovemenT benadrukt het menselijk kapitaal, dat wordt ontgonnen door toepassing van "Tools for Optimum Performance'. Mijn leidraad is - zowel persoonlijk als zakelijk - het streven naar een optimale synergie tussen hoofd, hart en handen. Mijn missie is het technisch vakmanschap van software professionals maximaal tot hun recht te laten komen, resulterend in verhoging van de effectiviteit van medewerkers en een meetbaar zakelijk voordeel voor de organisatie en haar klanten en eind-gebruikers.

Wessel Hofman

Samen Agile Scrum ervaren!

Ik ben Wessel Hofman. Als Scrumtrainer en teamcoach ben ik in de afgelopen jaren betrokken geweest bij training en coaching in verschillende sectoren. Het Agile gedachtengoed dat zich ontwikkeld heeft in de software ontwikkeling heeft ook veel meerwaarde voor andere sectoren zoals; educatie, bouw en marketing en communicatie. Ik zie organisaties klantgerichter te werk gaan en met meer plezier samen met de klant werken. Betrokken, doelgerichte teams die veel plezier hebben in hun werk is het resultaat.

In 2014 heb ik mijn eigen bedrijf Scrumit opgericht. Hierbij geef ik ook op een unieke wijze Scrumtrainingen door dit te combineren met actieve spelvormen buiten op het rugbyveld. Deze energie en denkwijze neem ik ook mee in de trainingen van ImprovemenT, waarbij theorie en spelvormen elkaar afwisselen. Door actief te ervaren in doelgerichte spelvormen binnen ervaart u gelijk wat een Agile mindset betekent en hoe dit u kan helpen in uw uitdagingen binnen uw bedrijf.

Mijn doel is altijd het ondersteunen van teams om zo gemotiveerde teams te creëren die plezier halen uit de samenwerking met elkaar. Goede training, langere betrokkenheid en een gezonde dosis enthousiasme helpen mij hierbij.

Curriculum Vitae

U kunt het CV van Erik Philippus, oprichter en senior consultant van ImprovemenT BV, hier downloaden.